- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о Америци: Постоје само једне добре вести

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић Вимблдон
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић је после освајања Вимблдона навео да не планира да се вакцинише против вируса корона и да чека шта ће бити одлука Америке у вези са његовим наступом на предстојећем УС Опену, што је у овом моменту немогуће због његовог вакциналног статуса.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ђоковић је навео и да нема конкретан план своје даље сезоне, али је истакао и да не осећа притисак да игра по одређеном распореду.
„Ствари су се промениле у годину, годину и по дана за мене. Остварио сам највећи број недеља на првом месту,. за то сам радио целог живота. Сад када је то завршено, приоритети су ми слемови и велики турнири, тамо желим да играм, ту се осећам добро. Нисмо причали о распореду, Горан и ја. Мораћемо да седнемо и видимо какве су вести из САД, и шта год буде, да идемо одатле. Може бити Лејвер куп, Дејвис куп, волим да играм за своју земљу. Да будем део тога. И одмах ту је и крај сезоне, зар не? То су велики турнири које сада имам у глави“, открио је Ђоковић.
Једна од тема разговора после освојеног Вимблдона била је и вакцинација.
„Нисам вакцинисан и не планирам да урадим то, тако да једине добре вести које могу да добијем је да укину забрану, те обавезне вакциналне пасоше или како год то звали како би ушао у САД, или неко изузеће. Не знам. Не мислим да је изузеће реално могуће. Ако је могуће, не знам какво би било, немам много одговора на то питање. Ради се само о томе хоће ли или неће укинути то на време да бих могао да уђем у САД“, закључио је Ђоковић.
Новак је истакао и да је освајање Вимблдона олакшање после свега што је доживео од почетка године.
„Желим да будем здрав и миран како бих наставио да се такмичим са младим лавовима. Сада сам на одмору, чекаћу, надам се, добре вести из Америке. Ако се то и не догоди, нећу се оптерећивати јурњавом за бодовима“, додао је Ђоковић.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
„Ишао сам против своје земље због Новака“
Јелена Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Јелена Ђоковић жестоко одговорила америчком новинару
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Парадоксалан исход бизарних одлука политике и система – директан удар на Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала