- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Асфалт се топи, лепи за точкове и обућу“: Шта се догађа у бази за обуку британских војних пилота

CC BY-SA 2.0 / Geograph.org.uk/Adrian S. Pye / База за обуку пилота британског ваздухопловства Кренвел
База за обуку пилота британског ваздухопловства Кренвел - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Део кључне војне базе британског ваздухопловства у Линколншајру затворен је зато што се истопио асфалт услед великих врућина. Сви летови за понедељак и уторак због тога су отказани, тврди британски Скај њуз.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портпарол британског ваздухопловства (РАФ) потврдио је да је део базе за сервисирање „тренутно недоступан за рутинско коришћење“, али је инсистирао да тренажни летови нису отказани.
Скај њуз наводи, позивајући се на неименоване изворе, да запослени у Кренвел бази „носе истопљени катран из асфалта на чизмама и точковима тренажних авиона „феном“ и „префект“ од почетка лета, пошто је асфалт размекшао на сунцу“.
Ситуација на летачкој линији, простору где се авиони сервисирају, паркирају и припремају за коришћење и где се пилоти укрцавају у летелице, а потом таксирају ка писти, толико је лоша да су летови током два дана заустављени, тврди Скај.
Велику Британију погодио је талас врућина, чак је и у Лондону измерено неуобичајених 32 степена Целзијуса, а метеоролози најављују да ће температура расти.
„Наша летачка линија истопила се на врућини, па су сви летови на Кренвелу стопирани“, тврди извор Скај њуза.
Портпарол РАФ-а потврдио је да је, као мера предострожности, главни сервисни део затворен за рутинско коришћење, али тврди да се летови настављају, пошто се користе алтернативни простори за сервисирање.
Извори Скај њуза тврде да је стопирањем летова погођено око 60 полазника који су на основној летачкој обуци и на обуци за летење на авиону са више мотора.
Британски медиј наводи и да је отворена истрага због чега су настали ови проблеми, јер екстремне врућине могу бити само један од фактора.
Ова авио-база једна је од кључних за обуку будућих пилота британског ваздухопловства и најстарија је војна пилотска школа у Великој Британији.
Амерички војни авион Ф-35А Лајтнинг II  - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СВЕТ
Цела флота Ф-35 приземљена после мистериозног квара и екстремно ризичног слетања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала