- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: "Крсташи" из НАТО-а се спремили за нови поход на исток

© Sputnik / Михаил Метцель / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
НАТО се спрема за рат у Источној Европи изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко на церемонији приређеној у част дипломаца војних универзитета и највиших официра у Палати независности у Минску, преноси Телеграм канал „Пул првог“.
„Ми смо војници, нас припремају за рат. Међутим, морамо све да учинимо како не би дошло до тог рата!“, рекао је белоруски председник.
Према његовим речима, западне земље се активно баве обавештајним дејствима на земљи и у ваздуху, унапређују војну логистику, спроводе вежбе, пребацују технику и залихе из других региона и увећавају војне буџете.
„Очигледно је да су нови ‘крсташи’ из Северноатлантске алијансе изненада одлучили да долази прави тренутак за још један ‘напад на исток’. Заборављају како су се завршили слични походи њихових претходника“, навео је Лукашенко.
Белоруски председник је додао да западне земље врше све већи притисак на Белорусију како у војно-политичкој, тако и у економској и информационој сфери, те да покушавају да поделе економске и политичке савезе који укључују Белорусију и Русију“, преноси агенција „БелТа“.

„То још једном потврђује да је против Белорусије покренут хибридни рат великих размера, који увек има офанзивни карактер. У овом рату учествују како националне, тако и коалиционе структуре Северноатлантске алијансе које се специјализују за спровођење психолошких операција и субверзивних акција у сајбер простору“, подвукао је он.

Лукашенко је оптужио Запад да методично руши систем глобалне безбедности.
Он је додао да догађаји који се данас одвијају око Белорусије и Русије захтевају велику будност и концентрацију. Западне земље под диригентском палицом Сједињених Америчких Држава, доследно, методично, па чак и против сопствених националних интереса, уништавају систем глобалне безбедности, закључио је белоруски председник.
Војници Белорусије испред иљушина на аердорму у Батајници. - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
РУСИЈА
Лукашенко Западу: Зар нисте знали да Русија и Белорусија имају јединствену војску?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала