- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Прогнозе о системској кризи у еврозони почињу да се остварују

© Sputnik / Владимир ТрефиловНовчанице
Новчанице - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Заменик руководиоца Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је, говорећи о курсу долара и евра, да прогнозе о системској кризи у еврозони почињу да се остварују.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Курс евра и долара је први пут за 20 година изједначен. Прогнозе о наступању системске кризе у еврозони почињу да се остварују“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Медведев је навео да је Европска унија „од почетка пуцала себи у главу из санкционог пиштоља“, а сада „бере горке плодове пада производње, критичне инфлације, губитка конкурентности своје робе и ишчекивања зиме у леденим становима без руског гаса“.
Према његовом мишљењу, европска валута, која је појефтинила у односу на америчку, постала је одличан показатељ ко ће платити за кризу у Украјини.
„Вашингтон и Лондон су насамарили Европљане. Познато је да је рат наставак политике другим средствима. Упуштајући се у економску борбу, требало је да узму у обзир сопствене валутно-економске проблеме, а не просто да уводе лоше рестрикције“, написао је Медведев.
Он је додао да у Белој кући ту формулу знају много боље, него „бриселски пси рати“.
„'Корисни европски идиоти' су страдали милошћу Американаца много више, али уопште их не треба жалити, пошто су управо русофоби из Европске уније распирили хибридни рат против русије и отворили против нас широки економски фронт“, нагласио је Медведев.

Резервна валута БРИКС-а као могуће решење

Према његовом мишљењу, најбоља заштита од „ужеглог евра“ јесте прелазак на нове начине исплате, укључујући коришћење националних валута, уз могућност стварања нове резервне валуте земаља БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република).
„Најбоља заштита од ужеглог евра ће бити прелазак на нове начине плаћања у трговини с нашим поузданим партнерима, укључујући коришћење националних валута – руске рубље, кинеског јуана, индијске рупије и других. У будућности је могуће и стварање нове резервне валуте земаља БРИКС-а. Савременом свету је очигледно доста долара, евра и фунти стерлинга“, написао је Медведев.
Он је додао да платна способност Европе не плаши Русију.
„Потребно је да се бавимо адаптацијом своје економије новим веома сложеним условима. Да решавамо проблеме у индустрији, укључујући обезбеђивање технолошког суверенитета. Ту је веома много посла“, навео је Медведев.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
РУСИЈА
Медведев: Русију су почели да схватају озбиљно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала