- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Отварање секс афере: Коме је Шолц стао на жуљ, или – шта је одбио да уради

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц  - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Кад год се отвори секс афера неког моћника као што се управо десило немачком канцелару Олафу Шолцу, обично је та особа стала на жуљ некоме ко јој је омогућио да се успне на позицију моћи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Немачки канцелар Олаф Шолц присуствовао је забави Социјалдемократске партије после које су учеснице пријавиле да им је подметнута такозвана дрога за силовање. И тако се Шолц придружио многим припадницима западне елите, „прослављеним“ учесницима секс скандала.

Кратка историја бешчашћа

Још од случаја Левински-Клинтон, приче о оргијањима припадника западне политичке елите, која себи даје за право да држи моралне лекције целом свету, избијају на сваких пар месеци.
Од „бунга-бунга“ журки Силвија Берлусконија, преко америчких сенатора и конгресмена који готово свакодневно бивају ухваћени у сексуалним преступима, до недавног таласа оргијања бриселске администрације за време карантина, од којих је најславнија афера мађарског европосланика ухапшеног после геј оргија на симсу, као и секс скандала неколико министара у Британији, до најновијег случаја Олафа Шолца.

Стајање на жуљ – окидач за отварање афера

Сексуални испади везани су за људску природу и пре свега за могућност људи на позицијама моћи који имају разна искушења па се претпоставља да ће им се врло тешко одупрети, каже за Спутњик Стеван Гајић из Института за европске студије.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СВЕТ
Шок у Немачкој: Шолц био на забави партије на којој су девојке омамљене дрогом за силовање
У старту би се могло претпоставити да ће већина припадника елита учествовати у „скривеним задовољствима“, али је занимљиво да кад се за неког нешто такво открије, претпоставља се да је некоме стао на жуљ, односно да постоји разлог зашто се та афера отвара.

Секс – оружје контроле моћника

Гајић препоручује књигу римокатоличког научника Мајкла Џонса „Либидо доминанди“ у којој говори о коришћењу секса као оружја за контролу и показује како тај механизам функционише. Док год је неко на линији и послушан је онима који су му омогућили секс, новац, дрогу, коцку или било коју страст која конкретног човека привлачи, апсолутно има карт бланш да ради све. Оног момента кад скрене са линије, то постаје оружје против тог човека.
„Био то Доминик Строс-Кан или Харви Вајнстин који су били моћни и имали су могућност да раде шта хоће, увек је занимљив момент кад се створи атмосфера против тих људи. Прво помислим не да су они добри, зато што највероватније и нису, већ шта је то што је проузроковало друге, њихове саучеснике на неки начин, да их острахују. Јер, као што је Аристотел рекао, ван полиса могу да живе само богови и животиње а људи нису ни једно ни друго и онда они на тај начин бивају осуђени на друштвену смрт, а понекад и на физичку“.

Шолц и Клинтон пре Левинске – недовољно велики „јастребови“

Гајић сматра да Шолц није довољно велики „јастреб“ везано за Украјину, јер Немци не шаљу сво оружје које су обећали да ће послати, а могуће је да и Немачка више не може да поднесе толики притисак цена енергената зато што је њихова привреда осуђена на пропаст и први пут се од 1991. године има дефицит у размени.
Антички римски споменик у модерном делу Европе - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2020
Полуголи на симсу: Слика урушавања новог Римског царства са седиштем у Бриселу
„Суштина је шта је он одбио да уради да би се одједном поменула ова ствар. Вероватно исто важи и за поменутог Мађара и за све друге случајеве које смо могли да видимо у последњих неколико година. Најекстремнији је вероватно Џефри Епстајн који умире у присуству власти, у затвору високе безбедности где не би требало да постоји могућност да подигне руку на себе, а он се одједном ту убија. Дакле, велики је питање да ли се заиста убио. Као и у свим тим случајевима и овде треба тражити политички разлог због кога му је отворена афера.“
Тако би се могло претпоставити да је Клинтону „напакована“ афера Левински јер није био довољно велики „јастреб“, па је после бомбардовао СРЈ не би ли скренуо пажњу са секс афере. О том случају је снимљен филм „Ратом против истине“, подсећа Гајић.
С друге стране, Борису Џонсону је за његове афере добродошла Украјина и он је успео као неки јахач на бику у родеу да се задржи на власти још који месец, али вероватно ствари нису ишле очекиваним током јер Руси имају више војних успеха него што се очекивало и Џонсон је као лош менаџер тог проблема морао бити смењен, закључио је Гајић.
Доминик Строс Кан - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2015
Суд: Строс-Кан сладострасна муштерија, а не макро
Принц Ендру, Војвода од Јорка - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Скандал тресе британску краљевску породицу – принц Ендрју оптужен за силовање малолетнице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала