Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковићу забрањен улазак на КиМ

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција самоуправе у Приштини данас су забраниле да посети покрајину Косово и Метохију.
Петковић је требало да обиђе Горње Кусце, да разговара са српским народом и отвори велелепни трг у том месту и обиђе неколико социјално угрожених породица у општини Лепосавић.
"И на данашњи велики празник Петровдан Курти наставља да се иживљава и гази све споразуме, поготово споразум о званичним посетама. Ја се налазим на прелазу Кончуљ где ми је седми пут заредом забрањен улазак на простор Косова и Метохије. Ја сам своју посету уредно и на време најавио, међутим Приштина ми забрањује улазак на простор Косова и Метохије", казао је Петковић.
Навео је да је требало данас да посети Горње Кусце, где га је,додаје, чекао наш народ да заједно прославе Петровдан и да отворе велелепни трг који је изградила Канцеларија за Косово и Метохију. Након тога био планиран одлазак у Звечан и Лепосавић, где је Петковић такође требало да се сретне с мештанима и да са њима разговарам о свим проблемима.
"Да видимо на који начин можемо да решавамо све њихове проблеме, да посетим неколико социјално угроуртија одмах обавестио господина Лајчакаспоразума , представникежених породица. Ако се овако Курти односи према главном преговарачу односи према српском народу на Косову и Метохији, који сваки дан испашта због терора Аљбина Куртија", казао је Петковић.
Он је, како је навео, о кршењу споразума и понашању Куртија обавестио Лајчака, представнике Европске уније и САД.
"Они су ми одговорили да је ово јасно кршење споразума, али и да се ради о некаквим техничким грешкама, због чега ја данас нисам могао да уђем на простор Косова и Метохије", поручио је директор Канцеларије.
Он је истакао да је чудно да се о техничким грешкама увек ради када су у питању Срби и представници Београда.
"Ја сам данас послао нову најаву и сутра у исто време ћу по
ново бити на прелазу Кончуљ како бих се уверио да ли је реч о техничкој грешци или је реч о самовољи Аљбина Куртија који жели на све начине да погази споразуме", закључио је Петковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала