- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Пољска покушава да камуфлира своју експанзију на западну Украјину

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийУлтиматум пољског премијера Русији: Или сте са Европом или против ње
Ултиматум пољског премијера Русији: Или сте са Европом или против ње - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Пољска покушава да камуфлира своју експанзију на западну Украјину и с тим циљем је покренула снажну пропагандну кампању, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Као што је изјавио директор Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин, информације које добијамо сведоче о нервозној реакцији пољског руководства због тога што су њихови планови о распарчавању Украјине доспели у јавност“, наводи се у саопштењу.

Како наводе, у Варшави су очекивали да ни у Кијеву, ни у Москви, ни Вашингтону неће обратити пажњу на методичне припреме за заузимање украјинске територије у условима геополитичког конфликта.
„У Пољској су се надали да ће, када конфликт у Украјини пређе у фазу дипломатског решавања, стране бити приморане да признају ‘пољску експанзију’ као готову ствар. Сада је пољско руководство, због цурења осетљивих информација, принуђено да отклања забринутост пријатеља из НАТО и ЕУ“, истичу у руској Спољнообавештајној служби.
У саопштењу се наводи и да се у Варшави надају да ће поправити ствари снажном пропагандом.
„Трустови мозгова и медији под контролом државе наложено је да покрену медијску кампању којом ће бити замаскиране активности Пољске и демантована неумесна говоркања“, наводи се у саопштењу.
У том контексту, Варшава је спремна за активнију сарадњу у вези са украјинским питањем са Мађарском и Румунијом како би прикрила своје планове.
„Предлог је да се акценат стави на стварању представе ‘колективног учешћа’ свих суседа Украјине у стварима којима се бави Кијев. У том циљу Варшава је спремна за активнију сарадњу са Мађарском и Румунијом како би прикрила сопствене планове“, истичу у Москви.
У Спољнообавештајној служби Русије наводе да у Варшави не примећују да су њихове тајне амбиције и комплекси много година извор подсмеха и љутње њихових „покровитеља“.
Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Наришкин: Планови Пољске о контроли над западом Украјине опасни за целу Европу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала