- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос због „српско-руског“ Американца

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЛорензо Браун
Лорензо Браун - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Наставља се драма око Лоренца Брауна који је натурализован и играће за репрезентацију Шпаније. Унија играча је оштро осудила такав потез Савеза, а сада се јавио Ерик Меколум који је стао на страну свог земљака.
Меколум је већ ветеран, има 34 године, играо је у каријери у бројним земљама, од Израела, преко Грчке, Кине, Турске, Русије...
Јасно је да има велико искуство, да је прошао много тога у каријери, а овога пута стао је на страну Лоренца Брауна и то отворено.
Поручио је Шпанцима да мање кукају, те да се уместо тога пробају да буду бољи.
„Порука је да радите на вашој игри, да уложите време. Немојте бити узбуђени када дође мала конкуренција. Шпанска лига већ чува и брани своје домаће играче и прилике, више него било која друга европска лига. У погледу ограничених места за Американце. Будите бољи, мање кукајте“, рекао је Меколум.
Меколум је прошле сезоне у дресу Уникса убацивао 13,8 поена и томе додавао 3,6 скока и 6,1 асистенцију уз укупан индекс корисности од 17,3.
Овог лета променио је тим, па је после одласка Скотија Вилбекина у Фенербахче попунио редове Макабија из Тел Авива.
Хорхе Гарбахоса, Пау Гасол и Ерик Меколум бране Брауна, са друге стране део јавности и Унија играча у Шпанији негодују, исто као и Руди Фернандез...
“Већ сам разговарао са председником Савеза Хорхеом Гарбахосом у вези са овим питањем. Ја сам капитен и осећао сам обавезу да кажем своје мишљење. Мени то не делује исправно. Сазнао сам на конференцији за медије да смо национализовали играча који нема никакве везе са Шпанијом. Играо сам са Сержом Ибаком и Николом Миротићем, али они су били у нашим академијама откад су били млади играчи", изјавио је Фернандез, а пренели шпански медији.
Прашина је подигнута.
Лорензо Браун - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
Играо у Србији и Русији, а сада се одрекао америчког пасоша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала