- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Андријевици вандали скинули тробојку са јарбола испред Општине

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије обасјана сунчевим зрацима
Застава Србије обасјана сунчевим зрацима - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
У ноћи између уторка и сриједе за сада непознати починиоци скинули су и бацили српску заставу тробојку која је, заједно са заставама Црне Горе и Општине Андријевица, стајала стално истакнута на јарболима испред зграде локалне управе у овом граду на сјеверу.
Након што је случај пријављен полицији, скинута застава тробојка је пронађена згужвана у оближњој улици.
Предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић осудио је тај вандалски чин, истичући да скидање заставе са мјеста које јој припада, и то на државни празник Црне Горе, никоме не може служити на част.
“Не знам шта је некога могло да мотивише да уклања тробојку испред зграде Општине, али знам да се ради о једном крајње непримјереном чину. Ово је ружна порука и одраз примитивизна и непоштовања цивилизацијских вриједност. Зато позивам суграђане да никад више не посегну за оваквим радњама, јер то нас не мири и зближава, већ нас удаљава једне од других.”, нагласио је Ћулафић, додајући да је тробојка поново враћена на јарбол испред зграде Општине.
Сличну поруку упутио је и потпредсједник општине Веско Ракетић, наводећи да је у питању удар на вриједности српског народа који, као већински, живи на подручју Андријевице.
“Српска застава тробојка је симбол већинског српског народа у општини Андријевица. Она је постављена испред зграде Општине у складу са свим прописима који су прокламовани у Црној Гори. Зато овакав насртај у моменту кад се рјешавају важна питања за српски народ у Црној Гори представља покушај да се том народу одузму права која му по Уставу и закону припадају. Поручујем да су се грдно преварили они који мисле да се на овакав начиин гради свијетла будућност. Такође, поручујем да ће се српска тробојка увијек виорити у Андријевици, исто као што се виоре и друге застваве које закон прописује.”, истакао је Ракетић.
Из полиције су незванично саопштили да још увијек не знају ко је скинуо српску тробојку и да интензивно трагају за починиоцима.Казали су да заства није оштећена, већ да је само одстрањена са јарбола.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала