- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

У плану летови из Београда за Кину и Чикаго: „Ер Србија“ набавља још један Ербас А330

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC"Ербас" A330 "Ер Србије" на аеродрому "Никола Тесла"
Ербас A330 Ер Србије на аеродрому Никола Тесла  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Национална авио-компанија „Ер Србија“ донела је одлуку да прошири своју широкотрупну флоту још једном летелицом типа Ербас А330, изјавио је генерални директор те компаније Јиржи Марек и додао да од октобра компанија почиње да лети за Кину, а од следећег пролећа и за Чикаго уз додатно изнајмљивање још једног Ербаса А320.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Тренутно су у току преговори и процес набавке у вези са изнајмљивањем новог авиона. Планирано је да авион дође у Србију у октобру ове године, као и да уђе у саобраћај недуго после тога, по завршетку стандардне процедуре која постоји приликом уласка било које нове летелице у флоту“, навео је Марек за ваздухопловни портал Танго сикс, преноси Танјуг.
Истакао је да би нови Ербас А330 био од велике помоћи у даљој експанзији и повећању обима саобраћаја у мрежи дестинација „Ер Србије“.
Како је рекао, тај авион би био коришћен за успостављање саобраћаја до Кине, у зависности од добијања свих неопходних дозвола, али би уједно послужио и за летове до значајнијих европских дестинација на којима постоји већа тражња.
Нови Ербас А330 такође би заменио постојећи једини широкотрупни авион YU-ARB на летовима до Њујорка, у периоду када YU-ARB буде на редовном сервису, казао је Марек.
Додао је да би се од пролећа 2023. године нова летелица користила за летове до Чикага, као и за дуго прижељкивани седми недељни лет до Њујорка преко лета који физички није био изводљив са само једним широкотрупним авионом у флоти.
„Ер Србија је планирала покретање летова до Чикага овог лета и предузела је кораке да се краткорочно изнајми авион са посадом за те потребе, али се од тога одустало због несигурности на тржишту", рекао је Марек.
Директор „Ер Србије“ такође је потврдио да постоји план да и нови А330 буде украшен у складу са изгледом авиона YU-ARB „Никола Тесла“.
„Нови авион ће красити лик познате личности, која је прославила Србију и српски народ“, рекао је Марек.
Он је казао да је „Ер Србија“ покренула и процес изнајмљивања новог авиона Ербас А320 и додао да ће то појачање зависити од стања на тржишту, али да је сигурно да ће се компанија потрудити да договори најбоље могуће услове за коришћење поменутог авиона.
„Настављамо да појачавамо и нашу регионалну флоту. Као што је раније најављено, сутра се очекује долазак у Београд трећег по реду авиона АТР 72-600 и наставља се рад на обезбеђивању још две летелице тог типа“, додао је Марек.
Авион Хаинан ерлајнса - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Директан лет Пекинг – Београд од 16. јула
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
ЕКОНОМИЈА
„Ер Србија“ обнавља флоту: Стижу још два авиона за регионалне летове /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала