- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Египат, Турска и Саудијска Арабија желе да уђу у БРИКС

© AP Photo / Eraldo PeresЗнак БРИКС-а у Бразилу
Знак БРИКС-а у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Постоји могућност да ће се Турска, Египат и Саудијска Арабија веома брзо прикључити БРИКС-у, изјавио је директор форума БРИКС Пурнима Ананд, преноси лист „Известија“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ананд је изјавила да су током 14. самита лидера БРИКС-а, који је одржан у виртуелном формату од 23. до 24. јуна, то питање разматрале Кина, Русија и Индија.

„Ове земље су показале да су заинтересоване за придруживање организацији и већ припремају пријаву за чланство. Мислим да је то добар потез, јер се експанзија увек доживљава позитивно, то ће повећати утицај БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) широм света. Надам се да ће се улазак земаља у БРИКС врло брзо десити, јер су сада сви представници језгра уније заинтересовани за проширење. Дакле, то ће се веома брзо десити“, појаснила је она.

Осим тога, Ананд је уверена да чланство Турске, Египта и Саудијске Арабије би требало да се брзо деси, јер је процес већ у току. Она је појаснила да се придруживање организацији неће догодити истовремено.
Раније је шеф департмана за међународна економска пословања министарства иностраних послова Кине Ли Кесинг саопштила да неколико земаља већ „куцају на врата“ организацији, међу тим земљама су: Индонезија, Турска, Саудијска Арабија, Египат и Аргентина.
Лидери БРИКС-а на самиту у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СВЕТ
Два самита и два света: Зашто је проширење БРИКС-а важније од проширења Европске уније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала