- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: БРИКС не може бити алтернатива за Г20

© Фото : Фотохост-агентство brics-russia2020.ru / Уђи у базу фотографијаЛого организације БРИКС
Лого организације БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
БРИКС у случају пријема нових чланица неће моћи да буде алтернатива за Г20, без обзира на то што је реч о важном механизму сарадње земаља с великим уделом у светском БДП-у, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„То је важан механизам координације, сарадње, у који улазе земље с веома великим уделом у светском БДП-у. Али, наравно, 'Двадесеторица' – то је сасвим други механизам, много шири. Због тога БРИКС не може да га замени, већ пре да га допуни“, рекао је Песков.
Портпарол Кремља је оцену о улози БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) да поводом најаве да Саудијска Арабија, Египат и Турска планирају да постану чланице те организације.
Директорка форума БРИКС-а Пурима Ананд је рекла да су питање о прикључивању ових земаља организацији разматрале Кина, Русија и Индија током 14. самита лидера БРИКС-а, који је одржан у виртуелном формату од 23. до 24. јуна.
„Ове земље су показале да су заинтересоване за придруживање организацији и већ припремају пријаву за чланство. Мислим да је то добар потез, јер се експанзија увек доживљава позитивно, то ће повећати утицај БРИКС-а широм света“, оценила је Пурнима Ананд.
Лидери БРИКС-а на самиту у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СВЕТ
Два самита и два света: Зашто је проширење БРИКС-а важније од проширења Европске уније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала