- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Рама: Ако не дође до отварања преговора тражићемо раздвајање од Северне Македоније

© AP Photo / Olivier MatthysПремијер Албаније Еди Рама
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама упозорио је да ће, уколико Скупштина Северне Македоније не прихвати француски предлог о решавању спора са Бугарском, тражити одвајање приступног процеса и отварање преговора Албаније са ЕУ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Рама је истакао да не жели да одуговлачи и да се нада да ће резултати заседања македонског парламента бити позитивни, али ако се то не деси, одмах сутрадан ће захтевати раздвајање процеса приступања Албаније од Северне Македоније, преноси портал Косово онлајн.
„Не желим да одуговлачим јер је седница Скупштине Северне Македоније можда завршена, али колико знам, расправа ће бити настављена. Надам се да ће резултат бити позитиван. Ако не буде позитивно, одмах сутрадан ћемо наставити да тражимо издвајање Албаније из бугарско-македонског досијеа. Дефинитивно смо убеђени да би Албанија без сумње требало да отвори преговоре ове године! Сада сачекајмо крај ове маратонске дебате која се очекује у парламенту Републике Северне Македоније“, рекао је Рама.
Он је додао да се нада да ће парламент Северне Македоније отворити пут за предлог француске и да ће ове две земље ући у преговоре.
„Надам се да ће парламент Северне Македоније отворити пут за предлог Француске и да ће две земље ући у преговоре. Али то није нешто о чему ми одлучујемо, већ суверени парламент Северне Македоније“, рекао је Рама који је са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем отворио обилазницу око Валоне.
Он је захвалио Вархељију на финансијској подршци Балкану и рекао да ће тражити подршку и за нову луку Драч, што су већ ставили као захтев из НАТО инвестиционог пакета.
Демонстрант са старом националном заставом на антивладином протесту у Скопљу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
РЕГИОН
Ултиматум у рукавицама: Зашто Шолц позива Македонце да прихвате „француски компромис“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала