- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После историјске победе најава новог чуда: Враћамо се са златом у Србију

© AFP 2023 / PEDRO PARDOОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Српске одбојкашице оствариле су изузетан успех и најбољи пласман у историји репрезентација у оквиру Лиге нација након што су савладе селекцију Сједињених Америчких Држава, олимпијске и светске шампионке. Након великог подвига, Српкиње су мотивисане, а посебно сјајна Ана Бјелица која је поручила да се у Србију враћају са најсјајнијим оличјем.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Српкиње су спремне и у доброј форми стигле до утакмице са Американкама, али је притисак био невероватан јер су са друге стане мреже имале тренутно најбољи одбојкашки тим света.
Ипак, тај притисак можда се и више осетио „на леђима“ противница које су требале да оправдају улогу фаворита, а знале су да Српкиње нису лак задатак.
Храбре српске одбојкашице нису имале шта да изгубе, дале су све од себе, играле тимски и чекале да буду награђене резултатски за сваки добар потез.
Иако је драма отишла у пети чин (сет) завршила је срећним крајем по наш сјајни тим на који је посебно поносна Бранкица Михајловић
„Знате како, увек кад се игра против Америке знамо да нас чека тешка и исцрпљујућа утакмица тако је било и овај пут. Знамо се јако дуго, сваке године играмо неке битне утакмице. Надам се да ће нам ова победа донети још више нергије у наставку. Чека нас Бразил, публика је била на нашој страни надам се да ће и у полуфналу“, истакла је после великог успеха Бранкица Михајловић.
Српске одбојкашице посустале су током трећег и четвртог сета, међутим, глад за победом била је већа од свега.
„Доста добро су играле наше девојке, десио се мали пад током трећег и четвртог сета, али битно је да смо на крају заједничким снагама скупиле енергије и пронашле начин да добијемо тако једну велику силу. Верујем у овај тим које год такмичење да је у питању“, јасна је била Михајловић.
Међу најефикаснијим одбојкашицама на утакмици била је Ана Бјелица, која је после победе изузетно мотивисана и поручује да ће у Србију донети злато.
„Сјајна игра девојака и које су ту биле стално и које су улазиле да помогну. Велика победа за велики труд и рад. Много смо путовали, мучили се и успеле смо да одиграмо најбтинију утакмицу најбоље што можемо. Велика победа идемо на медаљу и надам се да се златом враћамо у Србију“, поручила је мотивисана Ана Бјелица.
Доказао је Данијеле Сантарели да је одличан стручњак и да се сјајно уклопио у екипи са којом има велике планове.
„Веома леп тријумф, срећни смо! Није било лако играти против оваквог америчког тима, са широким и квалитетним ростером. Ипак, веровао сам у наш тим од почетка, рекао сам девојкама да имам добар осећај, јер су и оне имале прави став“, признао је Сантарели.
Италијан не жели да се спрске одбојкашице зауставе на победи против САД већ верује да оне могу још боље да играју.
„Почели смо утакмицу на прави начин и напредовали кроз меч. Завршили смо први сет онако, како је требало, али мислим да смо у другом играли још боље. Е, онда се нешто променило. Наш приступ је био другачији. Они су направили девет блокова у трећем сету, јер смо ми ризиковали превише. Али, у сваком тренутку сам веровао да можемо до победе. Изузетно поштујем њиховог тренера и комплетан тим Сједињених Држава, али морам да признам да смо и ми желели да прођемо у полуфинале. Ово је изузетно важно, желимо да будемо међу најбољим тимовима на свету. Ипак, само ово није довољно, имамо квалитет да играмо против свих“, закључио је Данијеле Сантарели.
У полуфиналу Лиге нација Србија игра против Бразила у суботу у Анкари.
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
Одбојкашице преко олимпијских шампионки до полуфинала Лиге нација
Одбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Тежак пораз одбојкаша за неуспех у Лиги нација
Одбојкаши Србије – Европско првенство - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Срби пред суновратом после пораза од Италије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала