- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска открива детаље споразума о извозу пољопривредних производа из Украјине

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајински војник на броду обалске страже на Азовском мору у луци Мариупољ на истоку Украјине
Украјински војник на броду обалске страже на Азовском мору у луци Мариупољ на истоку Украјине - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Русија је предложила мере за коришћење украјинских лука за извоз пољопривредних производа, које искључују могућност испорука оружја Кијеву и провокације, рекао је новинарима портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.
„У Инстанбулу су 13. јула одржане консултације представника Уједињених нација, Русије, Турске и Украјине о уклањању блокаде украјинских лука ради извоза пољопривредних производа. Русија је предложила мере које омогућавају превоз прехрамбених производа страним државама, укључујући и руске партнере, али које искључују могућност да се ти логистички ланци користе за испоруке наоружања и војне технике Кијеву или за провокације“, рекао је Конашенков.
Према његовим речима, те предлоге су „углавном подржали учесници консултација“.

„Ускоро ће рад на изради завршног документа 'Црноморска иницијатива' бити завршен“, рекао је генерал.

У Истанбулу је одржан састанак о транспорту жита и пољопривредних производа из црноморских лука у којем су, поред представника Министарства одбране Турске, учествовали представници Министарства одбране Русије, представници Кијева и УН.
Нови састанак биће одржан наредне недеље, такође у Турској, и тада се очекује потписивање завршног документа, поручили су у Анкари. УН и Турска су оценили да је састанак протекао у позитивној атмосфери.
Преговори о житу у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
РУСИЈА
„Потребно зелено светло од Путина“: Амерички лист открива детаље споразума о житу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала