- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Обдукција показала да су 46 полицијских хитаца погодила Вокера

© AP Photo / Andrew Dolph/Times ReporterПротест у Охају после полицијског убиства Афроамериканца Џејланда Вокера
Протест у Охају после полицијског убиства Афроамериканца Џејланда Вокера - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Џејленда Вокера, двадесетпетогодишњег Афроамериканаца, полиција је прошлог месеца у граду Акрону у Охају убила наневши му 46 прострелних рана из ватреног оружја, наводи се у прелиминарном извештају после обдукције који је данас објавила Канцеларија медицинских испитивача у округу Самит.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Др Лиса Колер, медицински иследник округа Самит, каже да је било немогуће рећи који је метак убио Вокера или колико је хитаца испаљено, преноси Танјуг писање агенције АП.
Она је рекла да је Вокер „имао неколико веома разорних повреда које су могле да изазову смрт“, укључујући повреде срца, плућа и артерија.
„Настрадали је имао пет рана у леђима, али је немогуће рећи да ли су се појавиле док је бежао или се окренуо када су нас њега пуцали“, рекла је Колер.
Наводи се да раније објављени прелиминарни налази указују да је Вокерово тело имало више од 60 рана.
Додаје се да је потера 27. јуна почела када су полицајци покушали да га зауставе због кршења прописа, а власти кажу да је Вокер испалио хитац из свог аутомобила 40 секунди након тога.
Адвокат Вокерове породице истиче да није било потребе да га полицајци убију.
Полиција је саопштила да је Вокер избегао покушај полиције да га заустави због мањих кршења прописа и испалио хитац из свог аутомобила током јурњаве возила, али није био наоружан када су га полицајци упуцали.
АП наводи да се на снимку полицијске камере види Вокер који носи скијашку маску, како искаче кроз сувозачева врата свог аутомобила у покрету, а затим трчи на паркинг где је полиција отворила ватру.
АП додаје да тај мутни снимак не показује јасно да је Вокер направио претећи гест пре него што је убијен, како је то тврдила полиција.
На возачевом седишту Вокеровог аутомобила пронађени су ненапуњен пиштољ, штипаљка за муницију и нешто што је изгледало као бурма за венчање, саопштиле су власти.
Истиче се да су умешани полицајци на плаћеном одсуству док држава истражује пуцњаву, као и да су седам од њих белци, док је један Афроамериканац.
Протест у Охају после полицијског убиства Афроамериканца Џејланда Вокера - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СВЕТ
Протести у САД после полицијског убиства младића: Бачен сузавац, паљени контејнери на улици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала