- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска ликвидирала групу украјинских команданата и страних добављача оружја

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаУдар ракетама "калибар" на террористическу групу ДАЕШ у Сирији
Удар ракетама калибар на террористическу групу ДАЕШ у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Руска војска је 14. јула извела напад ракетама високе прецизности морског базирања „калибар“ на зграду гарнизона Дома официра у граду Виница, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У моменту напада, у војном објекту се одржавао састанак команде Ваздухопловних снага Украјине с представницима страних добављача наоружања о испоруци Оружаним снагама Украјине нове партије авиона, оружја, као и о организацији ремонта украјинског авио-парка. Учесници састанка су ликвидирани у нападу“, наводи се у саопштењу.

Оружане снаге Русије су високопрецизним нападима на положај екстремистичког батаљона „Кракен“ у Харкову уништиле до 200 милитаната, укључујући око 50 страних плаћеника и 19 јединица наоружања и војне технике.
Такође се наводи да је у Запорошкој области уништена касарна у којој се налазило више од 70 украјинских војника. Поред тога, артиљерија је у истој области уништила до 70 екстремиста и 11 јединица оклопне технике 128. јуришне бригаде украјинске војске.
На положајима украјинске војске у ДНР уништена су два вода украјинских вишецевних ракетних бацача и два артиљеријска вода хаубица „Гиацинт Б“.
Ваздушно-космичке снаге Русије за дан су обориле два авиона МиГ-29 ваздухопловних снага Украјине у подручју места Славјанск и Дружковка.
Руске ваздухопловне снаге прецизним нападима уништиле су око 300 екстремиста „Десног сектора“ у Артјомовску у ДНР.
Руска ПВО је у току протеклог дана оборила два украјинска авиона Су-25, девет беспилотних летелица као и девет пројектила испаљених из система „Ураган“.
Ваздушно-космичке снаге Русије су оружјем велике прецизности уништиле пет командних места и центара везе украјинске војске у ДНР и Дњепропетровској области. Поред тога, уништен је лансирни систем противавионског ракетног система „Бук М1“ у ДНР, као и људство и техника у 43 округа.
Школа у Доњецку оштећена током ноћног гранатирања - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Руска војска спречила је серију терористичких напада у Херсону; Упоришта Кијева у школама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала