- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата у УН: Нећемо Западу заборавити испоруке оружја које убија Русе и Украјинце

© AP Photo / Rodrigo AbdУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Русија неће заборавити западним земљама испоруку наоружања Кијеву од кога су умирали украјински и руски цивили, изјавио је заменик руског амбасадора у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Испоруке наоружања и убиства људи западним оружјем, мислим, да то нећемо заборавити. То је веома болно искуство које не знам како да превазиђемо“, рекао је он за „ТНТ радио“.

Он је као пример навео Немачку и Француску и нагласио да се не може то заборавити и почети од нуле када се зна да немачка артиљерија убија људе у Русији и Украјини и 75 година након победе Совјетског Савеза у Другом светском рату.
Раније је амерички председник Џозеф Бајден саопштио је да ће Украјини бити упућен нови пакет војне помоћи који ће обухватити и вишецевне бацаче ракета ХИМАРИС. Како је наведено, Кијеву ће бити испоручена четири ова система. У Вашингтону истичу да су их украјинске власти увериле да неће користити то оружје за нападе на објекте на територији Русије.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је раније да жеља Запада да Украјина победи Русију на бојном пољу само умањује могућност мировног процеса.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
„Шаљите још“: Украјина продаје Русији западно оружје по цени старог гвожђа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала