- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ухапшени чланови „крофна мафије“ на Халкидикију – присиљавали странце да раде за њих на плажама

CC0 / Pixabay/sjleegraves / Крофне
Крофне - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Грчка полиција ухапсила је чланове криминалне организације познате као „крофна мафија“, која је деловала на плажама Халкидикија.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ухапшено је 12 особа старости између 17 и 52 године, као и вођа групе, 39-годишњи Грк, наводе тамошњи медији, преноси РТС.
Терете се за кривична дела криминалног организовања, изнуде, трговине људима, кршења закона у вези са спречавањем и сузбијањем прања новца и кршења Закона о оружју, јавља портал Ворија.
Група је ангажовала стране држављане да продају крофне на 19 плажа Халкидикија, а ако би им се супротставили, претили би им смрћу и физички би их кажњавали.
Утврђено је да су у најмање седам случајева припадници криминалне групе нанели телесне повреде и употребили ватрено оружје против других продаваца брзе хране и власника радњи на плажи.
Истиче се да је вођа групе уз помоћ двојице саучесника претио власнику и запосленима једне клинике тражећи да прихвате његову „заштиту” или престану да раде.
Такође, вођа „крофна мафије“ терети се за изнуду новца од два салона лепоте у Солуну.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала