- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је главна прича у Москви – где су промене и да ли има простора за „револуцију“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Руска фудбалска лига је стартовала у петак изненађујућим ремијем фаворизованог Зенита на гостовању Химкију (1:1), а нова сезона ће бити веома занимљива публици у Србији због чињенице да је на клупу московског Динама сео Славиша Јокановић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Некада сјајни фудбалер, поуздани везиста, одлучио се за нови корак у тренерској каријери и стигао је у Москву где ће имати велики изазов.
Руска спортска јавност ће помно пратити дешавања у московском великану од кога очекује нападачки фудбал под вођством Јокановића, са већом неопходношћу дисциплине и тачности у игри.
Спорт експрес пише да је Јокановић променио околности у Динаму бар што се тиче свакодневне тимске рутине – опуштеније је, али истиче се да је српски тренер свестан потенцијалних проблема и да је спреман да постане „лош полицајац“ ако буде потребе за тим.
© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Славиша Јокановић
„Динамо неће само променити стил игре, већ и композицију тима. Екипу су напустили најискуснији дефанзивци, њих четворица и неопходно је наћи нове, бар двојицу. Опција је био Роман Јевгенијев, потенцијални повратник, али није дошло до таквог аранжмана“, стоји у тексту.
Јокановић је, с тим у вези, наводно пронашао решење у 22-годишњем Роберту Фернандесу из Гуаранија, али ће до момента његовог доласка усмерење бити на 20-годишњем Сазонову и Кутицком, уз могућност да се у последњу линију одбране врати Паршивљук.
„У осталим линијама нема таквих проблема, иако је клуб напустио Шимански, Пољак који је био најбољи играч у прошлој сезони. Није то желео, али је због политичке ситуације избегао ризик да буде избачен из своје репрезентације. Замена за њега би могао да буде Захарјан, кога је бивши тренер често користио по крилним позицијама због велике гужве у самој средини. Он има свега 19 година, највећи је таленат генерације и очекивања су велика од њега“.
© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Славиша Јокановић
Његов вршњак Гагнидзе се вратио у клуб после позајмице и могао би да добије већу шансу, као и Гладишев, а готово сигуран у стартној постави би требало да буде Фомин.
„Генерално, Јокановић би могао да има и ултрамладу нападачку линију, Гладишев, Захарјан и Гагнидзе имају 19 година, Грулев 23, а Тјукавин 20. Последњи поменути је постигао пет голова на припремама и наметнуо се као једно од добрих решења“.
Тјукавин је чак понео и капитенску траку на неким мечевима, али ће у шпицу напада имати велику конкуренцију у Смолову.
„И код голмана није чиста ситуација, ту су искусни Шунин и млади Лешчук, али генерално гледајући много непознаница има у тиму за старт сезоне. Могуће је да ће српски тренер направити неку револуцију и то у години када клуб слави 100. рођендан“, наводи се у тексту.
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Србин је комплетирао штаб у Москви и поручио: „Осећам велику подршку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала