- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шолц: Немачка ће морати да прогута горку пилулу

© AP Photo / Manu FernandezНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц предочио је у свом видео обраћању примарне циљеве немачке владе. Како је истакао, циљеви заштите климе су приоритетни, упркос растућој забринутости у вези са отежаним снабдевањем енергентима због кризе у Украјини.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шолц је рекао да је његов циљ да Немачка буде једна од првих земаља која ће имати нулту емисију угљен-диоксида (ЦО2), а да истовремено настави да буде глобално конкурентна и успешна као економска сила и индустријска земља, преноси Танјуг писање дневника Гардијан.
„Сада ћемо се постарати да развој обновљивих извора енергије коначно напредује - енергија ветра на мору, на копну соларна енергија, биомаса. Све то нам је потребно за производњу струје и водоника како бисмо имали индустријску будућност без емисије ЦО2. Желимо да то постигнемо до 2045. године“, поручио је Шолц.
Он је признао да је Немачка приморана да „прогута горку пилулу'“ јер је принуђена да привремено користи електране на фосилно гориво које су претходно затворене.
„Али то је само на кратко јер смо сада заиста почели да желимо да учинимо све што можемо у борби против климатске кризе“, рекао је Шолц и потврдио да су донети нови, неопходни закони.
Угаљ - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СВЕТ
Енергетска „олуја“ у Европи: Једна по једна чланица ЕУ враћа се угљу – Брисел упозорава...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала