- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанска серија у Америци – и понављање случаја „Богдан"

© EZRA SHAWЏејлен Брансон
Џејлен Брансон - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Очекује се да ће Њујорк Никси бити кажњени зато што су договарали (и реализовали) трансфер са кошаркашем Даласа Џејленом Брансоном пре него што је то дозвољено. Све то подсећа на ситуацију од прошлог лета када је Милвоки кажњен због преговора са Богданом Богдановићем пре дозвољеног времена.
Тада је Милвокију одузет пик друге рунде драфта 2022. године.
„НБА је одлучила да су Милвоки Бакси прекршили правила лиге која се односе на почетак преговора са слободним агентима и лига је одузела Баксима пика друге рунде драфта 2022. године. Лига је спровела истрагу о томе да ли су Бакси имали разговоре са Богдановићем и/или његовим агентом пре рока дозвољеног за преговоре са слободним агентима. Истрага је потврдила да су се ти разговори десили, што је прекршај НБА правила. Приликом одређивања казне узета је у обзир сарадња тима у истрази, недостатак доказа о неком раном договору Богдановића и Бакса као и то што Милвоки на крају није потписао Богдановића ", наводи се у саопштењу које је издао НБА.
Сада би због сличног поступка могли да буду кажњени Никси.
Занимљиво је да је Брансонов отац, Рик Брансон, асистент главног тренера Њујорк Никса ТомаТибодоа.
Услед свега, Брансон је потписао уговор на четири године вредан 104.000.000 долара!
Интересантно је и да је Лион Роуз, председник Никса, крстио Џејлена Брансона, као и да је Лионов син Брансонов менаџер! Ту се прича не завршава, већ је и Брансонов стриц асистент генералног менаџера Никса СкотаПерија.
Дакле, Брансон је могао да преговара са Никсима на 1001 начин.
Због свега споменутог, Далас Маверикси осећају се фрустрирано зато што су извештаји о договору између Брансона и Никса изашли на видело пре него што су две стране имале дозволу да преговарају.
Због свега би Далас могао да се жали и да се тако понови ситуација у којој је био Богдановић. То би значило и казну за Никсе.
Видећемо какав ће бити епилог.
Лорензо Браун - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
Играо у Србији и Русији, а сада се одрекао америчког пасоша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала