- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Лос Анђелесу заплењено милион таблета фентанила /фото/

CC BY 2.0 / Province of British Columbia / Велика заплена фентанила
Велика заплена фентанила - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Милион таблета фентанила, чија се вредност процењује на 20 милиона долара, заплењено је током рације овог месеца у близини Лос Анђелеса, што је највећа заплена ове врсте у Калифорнији.
Заплена се догодила 5. јула у приватној резиденцији у Инглвуду код Лос Анђелеса, а локација је откривена током истраге о трговини дрогом повезаном са мексичким нарко картелом Синалоа, наводи се у саопштењу америчке Управе за борбу против дроге (ДЕА), пренео је Ју-Ес-Еј тудеј.
Агенти су у кући пронашли пилуле које су биле намењене за малопродају, додаје ДЕА.
„Ова енормна заплена је прекинула проток опасно велике количине фентанила на наше улице и вероватно спасила многе животе. Запањујући број тинејџера и младих људи нису свесни да удишу фентанил у овим лажним таблетама и да се тако трују“, рекао је специјални агент ДЕА Бил Боднер.
Истражитељи ДЕА из Лос Анђелеса и Њујорка, заједно са полицијом Хоторна из Калифорније, већ су разоткрили мрежу курира и складишта дроге, а истрага је и даље у току.
Ова заплена се догодила неколико дана након што су мексичке власти заплениле више од пола тона фентанила у Синалој, уличне вредности од око 230 милиона долара, што је највећа заплена фентанила у историји Мексика.
Фентанил, синтетички опијат, јачи је 80 до 100 пута од морфијума. Јефтинији је од других опиоида и ставља се у поједине лекове, па се онда праве пилуле које изгледају као оксикодон, ксанакс или адерал, преноси Танјуг.
Према подацима америчких Центара за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), број смртних случајева од фентанила повећао се за 23 одсто и представљао је две трећине предозирања прошле године.
Службена полицијска патрола у Италији - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
РЕГИОН
У Трсту заплењене четири тоне кокаина, ухапшени и држављани Србије и Црне Горе
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала