- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срце шампионке је српско – освојила још један Гренд слем па повела и Олгу ка титули

© AP Photo / Seth WenigФранцуска тенисерка Кристина Младеновић
Француска тенисерка Кристина Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Олга Даниловић из Лозане ипак се вратила са титулом и то у дублу, а са њом је до тог трофеја стила још једна тенисерка српског порекла Кристина Младеновић. Иако игра под француском заставом, у срцу не пориче да је Српкиња, а ове године има фантастичну сезону коју је обогатила и четвртом титулом на Ролан Гаросу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Џенита Хелић, бивша југословенска одбојкашица, одлучила је 1991. године да прати пут љубави и отишла у Француску где је већ био Драган Младеновић чувени рукометаш.
Да је пут Џениту и Драгана вратио у Србију, ми бисмо данас имали велику Гренд слем шампионку, али је овако Кристина Младеновић рођена 1993. године у Сен Пол сир Меру понос и дика француског народа.
Међутим, славна Кики зна своје порекло и често га истиче иако како каже са друге стране поштује и воли Француску у којој је рођена због чега и игра под том заставом.
Кристина Младеновић гаји веома пријатељске односе са српским тенисеркама због чега је управо са Олгом Даниловић наступала на турниру у Лозани, где су тенисерке српског порекла стигле и до трофеја, укупно 26. дубл трофеја у Кристининој каријери.
У синглу ове сезоне није блистала, али зато је дублу била и остала невероватна што је и доказала четвртом титулом на Ролан Гаросу у конкуренцији женског дубла.
Рекет је у руке узела када јој је било седам година, а иако рукометна звезда отац Драган због ћерке је постао тениски тренер.
Већ у јуниорским данима показивала је особине праве шампионке поготово 2009. године када је доспела на прво место јуниорске листе и када је играла финале јуниорског Вимблдона и у сингл и у дублу конкуренцији.
Неколико пута Кристина је говорила о српском пореклу и објаснила како је дошло до тога да се роди у Француској.
„Када је мој отац отишао 1991. године у Југославији још није било рата. Моја мајка је остала у Србији, али је упркос свему одлучила да прати љубав. Тата је потписао за Данкерк, а после је имао понуду из Немачке. Нацртала сам му цртеж којим сам објаснила да ми се свиђа у мојој школи и тако смо остали у Француској. После, када сам показала таленат у тенису, остали смо у Француској због мене“, објаснила је једном приликом Кики Младеновић.
Српски језик течно прича, баш као и француски, италијански, шпански и руски
„Ја сам двојне националности, али немам српски пасош јер га нисам обновила. Срби су ме звали, али никада није било питање да ли ћу играти за Србију, иако сам поносан на моје корене. Овде сам рођена и никада нисам живела у бившој Југославији. Тата је постао натурализовани Француз врло брзо. У мојој глави, ја сам Францускиња, а у срцу сам Српкиња“, рекла је тенисерка која наступа и за репрезентацију Француске у ФЕД купу.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Олга после пораза у финалу: Била је дивна недеља!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала