- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суперагент је завршио највећи трансфер овог лета – колико ће то коштати Барсу?

© AP Photo / Matthias SchraderРоберт Левандовски
Роберт Левандовски - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
После неколико недеља натезања Барселона и Бајерн су се коначно договорили – најбољи стрелац Бундеслиге Роберт Левандовски (33) сели се у Каталонију, где ће током данашњег дана (недеља) бити промовисан као ново појачање шпанског великана.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

То је уједно и круна четворогодишње сарадње Пољака са менаџером Пинијем Захвијем, чувеним Израелцем који је поново показао да је мајстор свог посла.
Не само што је клијенту испословао врхунске услове у позним играчким годинама, успео је и да разбије „тврде преговараче“ из Минхена, који су од маја понављали како Левандовски није на продају.
Наравно, када је у питању пријатељство између Захавија и председника Барселоне Ђоана Лапорте логично је било очекивати да Левандовски пређе на Камп Ноу, посебно јер је незадовољан стигао у Минхен и чак индиректно претио штрајком.
„Хтео бих да захвалим Бајерну, јер су коначно схватили и разумели снове, које има Левандовски. Време је за нови изазов и то је то", рекао је Захави.
За уложени труд суперагент Захави је награђен са провизијом од 20 милиона евра коју ће му Барселона плаћати у наредне четири године, дакле пет милиона по години. Није лоше.
Читав посао са Левандовским Барселону ће коштати укупно 100 милиона евра, а у ту своту улази и обештећење које иде Бајерну од 45 милиона евра (плус 5 милиона бонуса).
Пољак ће у Барселони примати чистих девет милиона евра по сезони (у наредне четири године), што је за три милиона мање него што је имао у Минхену.
Занимљиво да је Левандовски до фебруара ове године био уверен да ће играти у Бајерну до истека уговора 30. јуна следеће године, али му се крајем другог месеца догодио сусрет са тренером Барселоне Ћавијем који га је убедио да се пресели на Камп Ноу.
Роберт Левандовски је четврто звучно појачање Барселоне овог лета, а пре њега стигли су крилни нападач Рафиња из Лидса (58 милиона евра), везиста Франк Кеси (Милан) и штопер Андреас Кристенсен (Челси).
Биће вероватно и скупљих трансфера овог лета, али гледано кроз реноме самог фудбалера, од Левандовског тешко да има звучније име.
Локомотива Нижњи Новгород - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Бајка о руској Локомотиви која више не постоји – Европа ће заувек памтити њено „тутњање“ /видео/
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Србин је главна прича у Москви – где су промене и да ли има простора за „револуцију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала