- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Запад неће моћи лако да се уклопи у мултиполарни свет

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаРуски сенатор Константин Долгов
Руски сенатор Константин Долгов - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Колективном Западу неће бити лако да се интегрише у мултиполарни свет у настајању, сувише је велика унутрашња инерција некадашње хегемоније у Вашингтону, написао је руски сенатор Константин Долгов на свом Телеграму.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Преко бившег британског премијера Тонија Блера најтрезвенији део британске и западне елите (Борис Џонсон који у кабинету чека своју замену, наравно, њој не припада) шаље сигнал да је почела да схвата крај епохе доминације Запада у свету. Боље икад него никад“, оценио је Долгов.
Али колективном Западу неће бити лако да се уклопи у мултиполарни свет у настајању, сматра он.
„Унутрашња инерција некадашње хегемоније у Вашингтону сувише је велика. Још нису скроз пале проамеричке марионете на челу европских влада (иако је и овде процес стабилно кренуо)“, нагласио је руски сенатор.
Он сматра да ће како Русија буде решавала задатке потпуне демилитаризације и денацификације Украјине и ширењем БРИКС-а и ШОС-а, „мултиполарност нагло јачати, а Блерово мишљење ће сигурно постати модни тренд међу западном елитом“.
„Да ли ће после тога уследити кориговање реалне политике Запада – видећемо. За нас је важно да наставимо да радимо на свестраном јачању Русије и наших позиција у новом светском поретку – политика коју самоуверено спроводи (председник Русије) Владимир Путин“, закључио је Долгов.
Бивши британски премијер Тони Блер у суботу је на предавању које је организовао британско-амерички фонд Дичли рекао да се ближи крај доминације Запада у политици и економији и да свет може постати у најмању руку биполаран, а могуће и мултиполаран.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
РУСИЈА
Лавров: Запад покушава да спречи формирање мултиполарног света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала