- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Три народна рецепта за опоравак штитне жлезде

CC0 / Pixabay / Невоље са штитном жлездом
Невоље са штитном жлездом - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Најчешће обољење штитне жлезде на нашим просторима код жена су најпре хронични тиреоидитиси који подразумева неинфективне, аутоимуне упале узроковане поремећеним одговором имуног система, потом цисте на штитним жлездама, увећана жлезда због присуства чворића, увећање штитне жлезде и на последњем месту по учесталости, карцином штитне жлезде.
Доносимо вам три народна препарата за лечење обољења штитне жлезде.

Терапија селеном

Селен служи као антиоксиданс. Потребан је за функционисање штитне жлезде односно за имуни систем. Истраживања су установила да су особе са ниским нивоом селена подложнији развоју обољења.
Побрините се да унесете довољно селена у своју исхрану. Највише селена има у пивском квасцу и пшеничним клицама, путеру, жуманцу, соји, риби, бакалару и туни, морским плодовима, белом луку, џигерици, сунцокретовом семену. Најбогатији селеном је бразилски орах.

Адаптоген суплементи

Повећан ниво кортизола и хронични стрес штетно утичу на ваш организам. Када кортизол постане висок долази до повећања крвног притиска и пробавних сметњи. Адоптогени су јединствена класа лековитог биља које помаже у равнотежи, обнови и заштити тела.
Најпознатији адоптоген је гинсенг – Женшен, који побољшава менталне перформансе и способност подношења стреса, затим босиљак, гљива кордyцепс, астрагалус корен.

Срдачица за хипертиреозу

Биљка срдачица је природан бета-блокатор и може да помогне у контролисању тахикардије. Ефикасна је у лечењу хипертиреозе, где смањује количину произведених хормона. Користите ову биљку редовно и ублажићете све симптоме хипертиреозе. Коришћење срдачице се не препоручује ако узимате седативе, јер испољава благо седативно дејство, пише портал Независне.
Пола кашичице сушене срдачице сипајте у 200 милилитара кључале воде. Склоните са ватре и оставите да биљка пусти арому и лековите материје у воду. Процедите чај и пустите да се охлади на собној температуре пре конзумирања. Пијте по једну шољу три пута дневно.
 - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
ДРУШТВО
Суперхрана за здраву штитну жлезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала