- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Абазовић: Цене су као на Азурној обали, треба да будемо реални и поштени

© AP Photo / Darko VojinovicЦрногорски премијер Дритан Абазовић
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да туристичка сезона није сјајна али да су досадашњи приходи на задовољавајућем нивоу. Он је додао да се тешко може поновити сезона када је Црна Гора била 45 дана коронафри дестинација, али да се нада да ће пристићи већи број гостију у другој половини јула.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Главна сезона је била у малом закашњењу то је евидентно, али параметри су такви да су укупни приходи који су остварени на задовољавајућем нивоу. Ако неко мисли да може да се понови сезона из прошле године где је шпиц био невероватан зато што смо били једина отворена земља 45 дана то ће тешко моћи да се реализује. То је огроман притисак на нашу инфраструктуру“, казао је Абазовић.
„Морамо да знамо да је цена вода на приморју и до четири евра, а пре годину и по је била евро и по. Неке сојенице (мале кућице на Ади Бојани) су се издавале по 50 евра, а сада по 250 евра. Само треба да будемо реални и поштени“, нагласио је Абазовић.

Цене као на Азурној обали

Како је додао, Црна Гора се мора прилагодити новим трендовима.
„Јасно је да боља и скупља понуда има више гостију, а она скромнија је у мало већем проблему. Цене на приморју су као на Азурној обали. То никада до сада Црна Гора видела није. Радује ме информација да доста туриста бира мир, природу, без гужви, великих путовања према плажама, већ бирају да иду у крајеве где је чист ваздух и где температуре нису толико високе као на приморју“, истакао је Абазовић.
Он је поручио да се сви морају усредсредити како би привели туристичку сезону крају.
„Овде говорим и у контексту наплаћених пореза али и о зарадама. Надам се да ће већи талас туриста стићи у другој половини овог месеца нарочито јер су почели колективни годишњи одмори“, казао је Абазовић.
Како је додао Црна Гора је боља од конкуренције.
„То није оправдање али смо бољи него неке земље са којима желимо да се поредимо. То што смо изгубили једно огромно туристичко тржиште покушава да се надомести на други начин, али не треба да се скреће са ума да је Европа нажалост у овом тренутку у рату. То је изазвало велике поремећаје свуда не само код нас. Ако све буде како треба, рачунам да ћемо имати солидну сезону у којој ћемо моћи нешто да зарадимо и да ћемо зиму проћи са што мање ожиљака“, казао је Абазовић, пише портал Аналитика.
Руски туристи - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
ДРУШТВО
Санкције на своју штету: Кога скупо кошта недолазак Руса на море
Плажа у Петровцу - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
РЕГИОН
Медојевић предвиђа: Од туризма овог љета до 600 милиона мање од планираног?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала