Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Јутарњи лист: Хрвати дозволили Вучићу посету Јасеновцу, уз два услова

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Хрватска ипак одлучила да дозволи посету председника Србије Јасеновцу, јавља хрватски Јутарњи лист позивајући се на извор из хрватске Владе, а како се наводи, посета ће бити реализована уз два услова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
„Хрватска ће дозволити долазак председника Александра Вучића у Јасеновац, али то је догађај који треба договорити дипломатским каналима, и врло темељито. То није био случај, јер Вучић је само јавио Милораду Пуповцу како жели из Градине у БиХ, отићи у Пакрац и Јасеновац, а то се не ради на такав начин“, потврдио је извор близак хрватској влади у разговору за Јутарњи лист.
„Немамо ништа против његовог доласка, али, понављам, потребно је договорити како ће то изгледати, међутим, то се сигурно неће догодити пре јесени“, потврдио је он.
Јутарњи наводи да у хрватској Влади превладава уверење како је председник Србије иницирао цели случај због унутрашњих политичких проблема с којима се суочава, као и како би предухитрио предстојеће обележавање Олује, коју, како наводе, у Србији службено описују као наставак геноцида над српским народом у НДХ.
„То нисмо нити ћемо дозволити. Нека прође годишњица Олује, а онда ће се дипломатије у миру договорити када и како би Александар Вучић могао доћи у Јасеновац, јер ту се не ради о обичној посети“, каже дипломата.
Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СРБИЈА
Протестна нота Хрватској због забране Вучићу да посети Јасеновац, амбасада одбила ноту /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала