- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ко је ухапшени службеник АНБ Петар Лазовић

© Фото : Дејан ВукићПолиција, Црна Гора
Полиција,  Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Службеник Агенције за националну безбедност Петар Лазовић (32), који је данас ухапшен, је син некадашњег помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића и један од актера Скај афере, коју је недавно обелоданио подгорички портал Либертас.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Либертас је тада објавио документ Еуропола у којем стоји да су Лазовић и службеник Управе полиције Љубо Миловић, за кога је, како су пренели подгорички медији, издат налог за привођење, чланови кавачког криминалног клана.
"Истрага усмерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције“, кључни су закључци наведени у документу агенције Европске Уније за спровођење закона, Еуропол, у који је Либертас имао увид.
Тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили су од Еуропола у јулу прошле године и, до данас, није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, из те две државне институције позвали на одговорност.
“Активни полицијски службеници, Петар Лазовић и Љубо Миловић, чланови су кавачког клана, укључени директно у шверц великих количина кокаина из Еквадора у Европску Унију и Аустралију. Такође, Петар Лазовић и Љубо Миловић су били укључени у шверц оружја у име кавачког клана. У исто време, Лазовић и Миловић, у име кавачког клана, раде и шверц цигарета. Претпоставка је да Љубо Миловић поседује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона евра зарађених управо шверцом кокаина“, пише у документу Еуропола, подсећа портал подгоричке Адриа тв.
У том документу се наводи и да је, наводно, “Љубо Миловић у то време морао бити у јаким приватним и пословним везама са директором црногорске полиције Зораном Брђанином и директором криминалистичког одсека Дејаном Кнежевићем”.
“Обавештајне службе, такође, указују да су Петар Лазовић и посебно Љубо Миловић, можда у блиској вези са садашњим директором полиције Зораном Брђанином и садашњим шефом криминалистичке полиције Дејаном Кнежевићем. Нема доказа да су Брђанин и Кнежевић били умешани у било какве криминалне активности. Обавештајни подаци указују да је Радоје Звицер имао огроман утицај на активности црногорске полиције, преко Петра Лазовића и његовог оца Зорана Лазовића. Звицер је координирао полицију преко Лазовића када је реч о хапшењу осумњичених који су учествовали у планираном убиству Слободана Кашћелана“, пише у документу Еуропола.
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
РЕГИОН
Ухапшен службеник црногорске тајне службе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала