Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Медији: Америка и ЕУ заврћу славине за НВО у Србији

CC0 / Пиксабеј / Отказ
Отказ - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Невладин сектор у Србији није испунио очекивања донатора и могао би да остане без новца. Незадовољни радом и учинком НВО у Србији на политичком плану, Америка и ЕУ намеравају да смање донације, преносе медији. Запад би могао да смањи годишње финансирање НВО у Србији за више од 3 милиона евра, сазнаје РТ, увидом у податке тендера ЕУ институција.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
КАко јавља "Блиц", с обзиром на то да невладин сектор није испунио очекивања донатора, могао би да остане без новца.
„Западне силе би волеле да виде мању подршку Владимиру Путину у јавном мњењу Србије и да распрострањена крилатица „нас и Руса 300 милиона“ изгуби своје следбенике“, наводи Блиц у штампаном издању и додаје:
„Насупрот очекивањима и великим улагањима, добијен је супротни резултат: никад веће противљење ЕУ интеграцијама, а Русија са Путином на челу по идолопоклонству“, додаје се у тексту.
За овакве резултате, како је наводено, вероватно је одговорнија политика Брисела, него српске НВО..
Константно условљавање и политика штапа и шаргарепе, у којој је штап све већи, а шаргарепа све мања, итекако су утицали на став грађана Србије, преноси Нова.
Иpак, стране дипломате, саговорници Блица, су строге и сматрају да је етикета неуспеха невладиног сектора све слабији прозападни дух и јачање десничарских снага у Србији.
РТ увидом у документацију сазнаје да Европска комисија планира да издвоји до 4,8 милиона евра за финансирање Националног ресурсног центра ЕУ за организације цивилног друштва у Србији.
Како је наведено, тај пројекат предвиђа формирање контролисане мреже невладиних организација и припрему Србије за приступање Европској унији.
Према незваничним проценама дипломатских извора "Блица", годишњи прилив новца најактивнијив НВО у Београдује најмање око 8 милиона евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала