- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Украјински нацистички батаљони се ничега не гнушају

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије, које учествују у специјалној операцији у Украјини, имају јасна наређења председника Владимира Путина да избегавају цивилне губитке и пажљиво делују, што се не може рећи за украјинске неонацистичке батаљоне који се ничега не гнушају, изјавио је у интервјуу Државном иранском радију портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Наш председник Путин је неколико пута подвлачио да наше оружане снаге имају јасна наређења врховног команданта да избегавају губитке у цивилних жртава и инфраструктуре. Зато оружане снаге делују веома пажљиво, користе прецизно оружје, искључују било какве нападе на цивилну инфраструктуру. Што се, нажалост, не можете рећи о украјинској страни, посебно о неонацистичким батаљонима и јединицама које се ничега не гнушају“, рекао је он.
Портпарол Кремља је истакао да ће се специјална војна операција завршити када сви њени циљеви буду постигнути, јасан временски оквир не постоји, најважнија је ефикасност.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
РУСИЈА
Шојгу издао наређење: Уништити далекометно оружје украјинских снага
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала