Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о паду авиона у Грчкој: Догодила се трагична саобраћајна несрећа, није било опасног материјала

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић у Председништву Србије
Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је пад украјинског авиона у Кавали трагична саобраћајна несрећа и да није било опасног материјала.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Нажалост догодила се трагична саобраћајна несрећа, није било опасног материјала. Срећом није била бојева муниција. Бангладешка Влада потврдила да је она купац тих производа", рекао је Вучић.
"Данас само Украјинци могу да превозе, то су увек превозили само за нас Белоруси, Руси, Украјинци, али пошто су уведене санкције они имају те велике четворомоторце авионе, могу да носе огроман терет, могу да носе оружје, зато изнајмите укрјинску компанију, дођу да превезу", рекао је Вучић.
Председник Србије додао је да не разуме шта су тачно хтели да сакрију.
"Шта то смо хтели да сакријемо, осим што неко жели да пронађе кривац у Србима увек", додао је Вучић.
На питање новинара да ли има сазнања које су пренели грчки медији да су Грци уложили протест и Србији због тога што нису имали сазнања о товара у авиона који се срушио на северу Грчке, Вучић је рекао да нема никаква сазнања о томе, али да не зна због чега би то урадили пошто је Србија испоштовала све процедуре и да је све чисто као суза.
На питање новинара како коментарише то што се грчки медији позивају на њихове дипломатске изворе и наводе да су Грци уложили протест нашој амбасади у Грчкој, Вучић је рекао:
"Немам никакве сазнања, нисам у грчком министарству спољних послова, прочитао сам да ће да уложе протест нашој амбасади у Грчкој, али не знам којим поводом", рекао је Вучић.
Навео је да га је пре него што је започео данашње обраћање јавности позвао министар одбране Небојша Стефановић и обавестио да је све по том питану поштовано до последње процедуре и да је све цицсто као суза.
"Па ћемо да сачекамо да видимо шта пише у ноти", додао је Вучић.
Остаци украјинског авиона који се срушио код Кавале - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СРБИЈА
Министарство одбране Србије поново се огласило о паду авиона у Грчкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала