- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: Служба безбедности Украјине пратила и прислушкивала рад грчког конзулата у Маријупољу

© Фото : Security Service of UkraineПрипадник Службе безбедности Украјине
Припадник Службе безбедности Украјине - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Сарадници Службе безбедности Украјине пратили су рад грчког конзулата и представника грчких културних центара у Маријупољу, укључујући и прислушкивање, саопштио је штаб територијалне одбране Доњецке Народне Републике.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сарадници СБУ испричали су како су пратили рад грчког конзулата и представника грчких културних центара у Маријупољу: прислушкивање, контрола кретања представника конзулата. Све то, разуме се, рађено је у тајности, уз кршење људских права на приватност, наводи се у саопштењу, објављеном на Телеграм каналу штаба.

У штабу су истакли да су због ових радњи, у провокације СБУ били укључени грчки држављани у Донбасу, којима су били угрожени живот и слобода.
Штаб је такође објавио видео снимак на коме жена, која се представила као Катарина Цепаренко, прича како је радила у оперативно-техничком одељењу СБУ.
„Практично две године сам се бавила прислушкивањем представника грчког конзулата, конкретно, конзула, генералног конзула Грчке у Маријупољу, његовог заменика, преводиоца, руководиоца савеза грчких заједница у Украјини“, објаснила је она.
Раније је украјински председник Владимир Зеленски потписао указ о смени шефа Савета безбедности Украјине Ивана Баканова и главне државне тужитељке Ирине Венедиктове.
Како је саопштио украјински лидер у обраћању нацији, Буданов је смењен због многобројних доказа да су службеници Службе безбедности Украјине учествовали у издаји државе.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Припадници мисије ОЕБС-а на територији ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
Руска гарда: Мисија ОЕБС-а сарађивала са специјалним службама Украјине
Зграда градског одељења Службе безбедности Украјине у Изјуму - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
РУСИЈА
Изјум: Служба безбедности Украјине масакрирала и мучила људе од 2014. године /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала