- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пекинг поручио Америци: Сносићете последице, посета Пелоси Тајвану нарушава суверенитет Кине

© AP Photo / Liu ZhengПортпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан
Портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Kинеско министарство спољних послова саопштило је да би посета Тајвану председавајуће Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси, озбиљно нарушила суверенитет и територијални интегритет Кине и да би САД сносиле последице.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портпарол кинеског министарства спољних послова Џао Лиђијан реаговао је на писање Фајненшел тајмса да Пелоси планира да посети Тајван у августу, и поручио да ће Кина предузети снажне мере да заштити свој суверенитет и територијални интегритет.
Раније данас Фајненшел тајмс објавио је, позивајући се на више извора упознатих са тим питањем, да би Пелоси могла да посети Тајван у августу.
Постоје поделе у америчкој администрацији око тога да ли Пелоси треба да посети Тајпеј, према два извора упознатих са ситуацијом, известио је Фајненшел тајмс.
Из кабинета Ненси Пелоси и из америчког Министарства спољних послова нису до овог тренутка одговорили на Ројтерсов захтев за коментар, а ни представништво Тајвана у САД није се огласило по овом питању.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала