- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крајиновић срушио Аргентинца и заказао обрачун с Алкарасом

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Крајиновић
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Српски тенисер Филип Крајновић пласирао се у осмину финала турнира у Хамбургу после тријумфа над Аргентинцем Себастијаном Баезом у три сета, 6:1, 4:6, 7:6 за два и по сата игре.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ривал србинуу наредној рунди биће млади Шпанац Карлос Алкарас који је на старту турнира био бољи од Немца Куна такође у три сета.
Што се тиче дуела с Баезом, Филип је прошао занимљив пут, од доминације у првом сету, преко нервозе у другом, до ипак заслуженог тријумфа у трећем.
У првом сету је био стварно сјајан и са три брејка врло лако стигао до предности. У другом сету догодио се неспоразум са судијама око једне лопте која је била добра, а после које су српском тенисеру одузели поен, због чега се Филип наљутио.
Успео је Баез да избаци Крајиновића из такта и нешто дужим задржавањем у тоалету на паузи између два сета, а брејк у петом гему када је Аргентинац повео са 3:2 испоставио се као одлучујући. Пробао је Србин да га нападне, али се Баез није дао, па је резултат био изједначен после два сета.
Трећи сет донео је егал борбу и мирну размену гемова где су обојица били сигурни на свој сервис. Баез је имао две брејк шансе, али је Филип спасио обе лопте.
Одлука је пала у тај-брејку у коме је Србин феноменално надокнадио заостатак од 2:5 и славио на крају ипак заслужено са 8:6. Тако је Филип добио шансу да се бори са Алкарасом за четвртфинале вероватно у четвртак.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Моћна Александра не стаје – победила Немицу у Хамбургу
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Рус коначно отворио рану: „Наравно да сам био фрустриран због забране, понудили смо решења“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала