- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска авијација у Запорошкој области ликвидирала припаднике „Десног сектора“

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуска авијација Су-57
Руска авијација Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Руска авијација је у Камишевахи у Запорошкој области погодила пункт нацистичке формације „Десни сектор“, ликвидирано је до 200 украјинских екстремиста. У нападу високопрецизним оружјем у Одеској области су уништена складишта муниције за наоружање које су Кијеву испоручили САД и европске државе, саопштено је из Министарства одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У протекла 24 сата, како је наведено у саопштењу, руска војска је погодила четири вода вишецевних ракетних бацача, 13 водова хаубица Д-20 и 10 артиљеријских водова украјинске војске на територији Доњецке Народне Републике.
Погођено је и пет украјинских складишта муниције и два складишта горива, међу којима је складиште код Соледара, као и положаји војске и војне технике у 197 рејона.
Руска противваздушна одбрана је у протекла 24 сата оборила украјински војни хеликоптер МИ-24 у Доњецкој Народној Републици, као и четири беспилотне летелице у Харковској области.
У нападу на позиције батаљона 81. Аеромобилне бригаде у близини Краматорска у ДНР ликвидирано је више од 60 украјинских милитаната.
Према наводима Министарства, украјинска војска у правцу Соледара принудно мобилише житеље локалних градова, како би попунила знатне губитке у људству и техници, а од грађана се одузимају возила.
„Украјина принудно мобилише житеље Артјомовска, Соледара и других околних градова, како би надокнадила значајне губитке у својим бригадама“, наведено је у саопштењу.
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Експлозија у луци на Дунаву, стигао позив за евакуацију становника Николајева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала