- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Руски амбасадор: Србија ће на исти начин добити додатне количине гаса током зиме ако буде потребно

© Sputnik / Лола Ђорђевић Гасовод Балкански ток
Гасовод Балкански ток - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да постоји могућност допремања додатних количина руског гаса у Србију у току зиме ако у Србији буде било потреба за гасом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Основне количине гаса су одређене постојећим уговором, али постоји могућност додатних количина гаса у току зиме ако у Србији буде било потреба за тим. Све ће бити решено на онај исти начин као у постојећем уговору", казао је Боцан- Харченко за телевизију Хепи.
Говорећи о снабдевању гасом казао је да је Србија добила најбољу могућу цену у садашњим условима.
"Основна питања су решена у оквиру уговора, цена је најбоља могућа у садашњим условима. Она погодује и Русији и омогућује развој Србије и нормалан живот", рекао је он.
Када је реч о транзиту гаса, навео је брига произилази око транзита преко Бугарске јер су веома лоши односи између Москве и Софије.
"Што се тиче транзита он се за сада несметано одвија. Транзит иде преко земаљ а ЕУ али се надамо да ће и у будућности све бити на прихватљив и пристојан начин", додао је он.
Руски амбасадор је нагласио да Србија стоји принципијелно ван санкција полазећи од својих националних интереса и односа са Русијом. Додао је и да две земље настављају сарадњу.
Александар Боцах-Харченко  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СРБИЈА
Боцан-Харченко: Тешко је говорити о било каквом поверењу у ЕУ, Србији је то јасно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала