- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тоти му нудио „десетку", Аргентинац узео омиљени број Немањи Матићу

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Аргентинац Пауло Дибала требало би данас да постане званично нови фудбалер Роме и адут Жозеа Муриња у новој сезони. Доскорашњи нападач Јувентуса потписаће уговор на три године вредан девет милиона евра, али је занимљив избор броја на дресу, који је поделио Римљане.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Наиме, после одлуке Дибале да појача Рому најсрећнији је био Франческо Тоти. Икона Вучице је у налету ентузијазма понудила Аргентинцу своју „десетку“, коју нико није носио на леђима од одласка у пензију Принца Рима.
Међутим, Дибала је познат као сујеверан дечко, који носи број 21 на леђима, онај којим се прославио и у Палерму пре преласка у Торино. Проблем је само што је тај дрес био заузет од стране српског везисте Немање Матића који је недавно такође стигао у Рому.
Према тврдњама трансфер експерта Ђанлуке Ди Марција, Матић је препустио свој омиљени број 21 Паулу Дибали и одлучио да узме осмицу која је остала слободна одласком Гонсала Виљара на позајмицу у Хетафе.
Поменути број Матић је носио чак седам година када је успешно наступао за Бенфику и Челси и освајао највише трофеја у каријери. Касније је у Манчестер јунајтеду узео 31 све до овог лета када је у Риму опет хтео стари број.
Тако је разрешена још једна заврзлама, па Мурињо може у миру да припрема солидно реновирану екипу за напад на Скудето. Иначе, управо је Португалац најзаслужнији за долазак Дибале у Рим пошто је у личном разговору убедио Аргентинца у пројекат Роме.
Поред Дибале у Рим су у овом прелазном року стигли српски везиста Немања Матић (слободан играч, Манчестер јунајтед), десни бек Зеки Челик (седам милиона евра, Лил) и млади српски голман Миле Свилар (слободан играч, Бенфика).
Футбол. Кубок России. Матч Истра - Спартак - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Трагична прича руске звезде која се прерано угасила
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Лалатовић поднео бурну оставку па открио: „Играчи давали информације о саставу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала