- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нуркић се враћа у репрезентацију БиХ

© AFP 2023 / KEVIN C. COXЈусуф Нуркић
Јусуф Нуркић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Добила је Босна и Херцеговина највеће могуће појачање за наредно Европско првенство. Јусуф Нуркић пристао је да заигра за репрезентацију у августовском „прозору“ у квалификацијама за Светско првенство, као и на првенству Старог континента које ће бити на програму од 1. до 18. септембра.
Адис Бећирагић, селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине, објавио је списак играча на које рачуна у августовским квалификацијама за Мундобаскет али и за Европско првенство у септембру.
Припреме БиХ стартују доста раније него наше, 28. јула на Влашићу, а Нуркићев састав налази се у групи налази заједно са селекцијама Немачке, Литваније, Француске, Мађарске и Словеније и играће у Келну.
Првенство је на програму од 1. до 18. септембра, а од звучнијих имена се у тиму налазе још ЏананМуса (Реал Мадрид), Един Атић (Будућност), Лука Гарза (некадашњи студент Ајове), Кенан Камењаш (Будућност) и АлександарЛазић (Морнар).
Овако изгледа комплетан списак селектора Адиса Бечирагића:
Миралем Халиловић (Нантере, Француска), Един Атић (Будућност, Црна Гора), Џон Роберсон (Маниса, Турска), Џанан Муса (Реал Мадрид, Шпанија), Јусуф Нуркић (Портланд Траил Блазерс, САД), Емир Сулејмановић (Тенерифе, Шпанија), Лука Гарза (без клуба), Амар Алибеговић (Цедевита Олимпија, Словенија), Амар Гегић (Цибона, Хрватска), Кенан Камењаш (Будућност, Црна Гора), Сани Чампара (Сплит, Хрватска), Исмет Сејфић (Голден Еагле), Ријад Авдић (Баскетс Мунстер, Њемачка), Адин Врабац (Монс, Белгија), Ајдин Пенава (Монс, Белгија), Јуре Зубац (Интер Братислава, Словачка), Харис Делалић (Игокеа), Александар Лазић (Морнар, Црна Гора).
Јанис Папапетру - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Ко је Партизаново решење за „болну рану“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала