Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти нема право да оптужује Београд за блокаду дијалога

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Директор Канцеларија за КиМ Петар Петковић каже да не може Аљбин Курти да оптужује Београд за блокаду дијалога, а да истовремено негира обавезу Приштине да спроводи Бриселски споразум, а посебно обавезу формирања Заједнице српских општина.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Београд ће на челу са председником Александром Вучићем увек бити спреман да се одазове сваком позиву на дијалог, али продуктиван дијалог се може имати само са кредибилним и конструктивним саговорником, што Курти није и никада није ни био", поручио је Петковић коментаришући Куртијеве оптужбе на рачун Београда.
Питање Заједнице српских општина је једини поуздан лакмус папир којим се мери нечија конструктивност и опредељености за дијалог, казао је Петковић, приметивши да уместо тога "Курти опсесивно прогони званичнике Српске листе и готово свакодневно прети Србима на северу Косова и Метохије".
"Разумљива је његова нервоза због порука политичких представника српског народа у покрајини да се не плаше ни њега ни његових претњи", каже Петковић и закључује: "Зна Курти добро да Срби имају своје заштитнике који никада неће дозволити да спроведе своје ратнохушкачке планове на штету српског народа на КиМ и зато и напада Милана Радоичића".
Петковић за Куртија има и личну поруку, а то је да се његови снови о етнички чистом самопроглашеном Косову никада неће остварити и да Србија неће одустати од заштите личних и колективних права српског народа у покрајини и дозволити да се над Србима северно или јужно од Ибра спроводи насиље.
"Дакле, господине Курти, уместо што у пропагандне сврхе сричете реченице на српском, омогућите српском народу да живи слободно и безбедно на својим вековним огњиштима, дозволите повратак прогнаних Срба и испуните обавезе из Бриселског споразума! А онда ћемо моћи да меримо ко је конструктивнији у дијалогу", поручио је Петковић.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
СРБИЈА
Курти: Две речи коче усвајање споразума Београда и Приштине о несталима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала