- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска авијација уништила украјинско складиште наоружања у Соледару

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаруски бомбардер Ту-22М3
руски бомбардер Ту-22М3 - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Руска авијација је уништила и складиште наоружања украјинске војске у Соледару у Доњецкој Народној Републици, саопштено је из Министарства одбране Русије.
У саопштењу се додаје да је руска војна морнарица крстарећим ракетама далеког домета ликвидирала више од 200 украјинских милитаната у Одеској области, на пункту за обуку резервиста.
У протекла 24 сата руска војска је уништила пет украјинских водова вишецевних ракетних бацача „град“ и шест артиљеријских водова хаубица Д-20, као и девет артиљеријских водова Д-30, саопштено је из Министарства одбране Русије.
Руски ловци су у ваздушним борбама уништили два украјинска војна авиона – МиГ-29 у Николајевској области и Су-25 у Доњецкој Народној Републици.
Борбена авијација и артиљерија Русије су у протекла 24 сата уништиле седам украјинских управљачких пунктова, а уништено је и осам складишта с оружјем и муницијом.
Оружане снаге Русије су од почетка извођења специјалне војне операције у Украјини уништиле 259 авиона, 1.572 беспилотне летелице, 4.135 тенкова и других јединица оклопне технике, 356 противракетна комплекса, 760 борбених возила за вишецевне ракетне бацаче, 3.166 јединица пољске артиљерије и минобацача, као и 4.410 јединица специјалне војне аутомобилске технике“, наведено је у саопштењу.
Руска војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Запорошка атомска централа није оштећена, ЕУ издваја пола милијарде евра војне помоће Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала