- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Немачкој очекују да ће „Северни ток“ радити са само 30 одсто капацитета

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Испоруке гаса из Русије гасоводом „Северни ток“ у четвртак, 21. јула, износиће 30 одсто максималног капацитета гасовода, саопштио је шеф Савезне мрежне агенције Клаус Милер.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сада је најављено приближно 530 киловат-часова дневно за 'Северни ток' 21. јула. Могуће су даље промене“, написао је Милер на Твитеру. Раније је говорио да ће се користити 40 одсто капацитета гасовода.

Компанија „Опал Гастранспорт ГмБХ – оператор гасовода „Опал“ који прима гас из „Северног тога“, такође је саопштила да ће руски гасовод радити само са 40 одсто капацитета, као што је то било и пре ремонта.
Огласио се и портпарол Стејт департмента Нед Прајс који је рекао да САД рачунају на то да ће гасовод „Северни ток“ наставити са радом, истакавши да га виде као фактор енергетске безбедности Европе у краткорочној перспективи.
„Северни ток би био важан елемент тога. Примили смо на знање јавна саопштења да ће 'Гаспром' реализовати постојеће уговоре“, рекао је Прајс.
По његовим речима, док Европа не смањи зависност од руских енергената, у краткорочној перспективи, обнављање испорука ће помоћи Немачкој и другим земљама Европе да попуне своје резерве, да повећају енергетску безбедност и одрживост.
„Северни ток“ се сада налази у фази ремонта и током сутрашњег дана се очекује завршетак радова. Током ремонта су тестиране механичке компоненте и аутоматизовани системи, известио је оператер гасовода „Норд Стрим АГ“.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
РУСИЈА
Немачки гасни оператер: Сутра очекујемо обнављање испорука „Северним током“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала