- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Израелски стручњак: Постоји само један начин да се избегне гранатирање руске територије из Украјине

© WikipediaРакетни систем ХИМАРС
Ракетни систем ХИМАРС - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“, војни експерт и аналитичар Јаков Кедми сматра да гранатирање пограничних руских градова и насеља из Украјине може спречити само на један начин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„То је могуће урадити само на један начин – ослобађањем територија на којима се може налазити оруђе или ракете које имају домет до руске територије“, рекао је Кедми за лист „Военое дело“.

По његовим речима, док руска војска не ослободи те украјинске територије са којих могу бити лансирање ракете или гранате у правцу Русије, оне ће представљати потенцијалну претњу.
Стручњак сматра да, уколико домет америчких ракета „Атакмс“ износи 300 километара, онда ће руска војска морати да ослободи украјинске територије у дубини од најмање 350 километара како би елиминисала ту претњу.
Раније је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов саопштио да ће Украјина ускоро почети да добија пројектиле за вишецевне ракетне бацаче „Химарс“ које имају домет 300 километара.
Америчке власти су у јуну објавиле да издвајају Украјини нови пакет војне помоћи у вредности од 700 милиона долара који укључује вишецевне ракетне бацаче „Химарс“ и муницију за њих. За системе „Химарс“ направљено је преко 20 врста муниције, чији домет, у зависности од типа, може да износи од 30 до 80 (у режиму вишецевног ракетног бацача) до 300 и више километара ( као оперативно-тактички ракетни систем).
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Географски задаци специјалне операције су се променили, сада то више нису само ДНР и ЛНР
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала