- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како конзумирање кафе утиче на жељу за куповином

CC0 / Unsplash/Julia Florczak / Кафа
Кафа - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Занимљива научна студија истраживача са Флориде показала је како испијање кофеинских напитака утиче на повећану потрошњу купаца, преносе амерички медији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Научници су испитивали какво дејство имају кафа и други напици богати кофеином и дошли до занимљивих података да је њихово испијање повезано са лакшом куповином.
Наиме, у студији се наводи да испијање кафе утиче на импулсивнију куповину јер је познато да је кафа јак стимуланс, који је поред тога лако доступан.
Занимљиво је да ово највише утиче на куповину „лепих“ производа као што су мирисне свеће, масажери, декоративни предмети, што се објашњава тиме да испијање кафе доводи људе у стање опуштања.
Истраживачи мисле да унос кофеина има овај ефекат на понашање потрошача јер појачава узбуђење, које се доживљава као стање активације и будности и може да варира од екстремне поспаности до екстремног узбуђења.
Приликом веће будности, након испијања енергетских напитака, потрошачи имају бољу перцепцију приликом посматрања карактеристика производа, што доводи до бољег запажања, а затим и куповине, преноси Танјуг.
Топли напитак — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
ДРУШТВО
Хидратација организма: Могу ли кафа и чај да замене воду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала