- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск се предомислио: Компанија Тесла распродала већину својих биткоина

CC0 / Pixabay / Биткоин
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Компанија „Тесла“, која је прошле године изазвала буру када је открила своју велику инвестицију у биткоине, распродала је већину тих новчића које је поседовала.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Произвођач електричних аутомобила је продао 75 посто од укупне количине својих биткоина, који су на крају 2021. године вредели око две милијарде долара, извештава британски јавни сервис Би-Би-Си, преноси Танјуг.
Одустајање „Тесле“ од биткоина коинцидира са падом вредности те криптовалуте за више од 50 посто ове године.
Из „Тесле“ су саопштили да су средства од продаје биткоина уложили у куповину традиционалне валуте у износу од 936 милиона долара.
Шеф „Тесле“ Илон Маск био је међу најистакнутијим присталицама биткоина који је фаворизовао ту виртуелну валуту, подстичући често својим порукама на друштвеним мрежама трговинску активност на крипто берзама.
„Теслина“ инвестиција од 1,5 милијарди долара у биткоин, која је обелодањена у фебруару 2021, изазвала је раст потражње за том валутом. Цена ове криптовалуте скочила је прошле године на скоро 70.000 долара у новембру, пре него што је почела да пада, подсећа Би-Би-Си.
Сувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
ЕКОНОМИЈА
„Крипто слом“: Драматичан пад криптовалута, стручњаци проценили када ће дотаћи дно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала