- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о последицама санкција по Европљане: Сами су одабрали овакву стварност и след догађаја

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Кремљ нема утисак да је политика Запада по питању санкција према Русији на издисају, јер Европска унија наставља да покушава да генерише нова ограничења, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Он је додао да последице тих санкција трпе Европљани који су, међутим, сами одабрали такву стварност.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Током разговора са новинарима, портпаролу Кремља упућено је питање да ли Кремљ стиче утисак да је санкциона политика против Русије на издисају с обзиром да седми пакет санкција Европске уније Москви подразумева и укидање неких мера.

„Не, немамо такав утисак. Европска унија за сада са задивљујућом упорношћу покушава да генерише све новије санкције, иако је очигледно да никакве санкције, чак ни најтеже, никада ни у једном делу света нису довеле до тога да земље против којих се уводе некако промене свој став“, објаснио је Песков.

Штавише, додао је он, то се не догађа са Русијом.
„Али, видимо да се ЕУ радије манијачки придржава тих санкција које наносе штету њеним сопственим интересима, а најважније, не толико њеним, колико њеном становништву, које, очигледно, почиње да трпи последице тих санкција“, оценио је портпарол.
Песков је скренуо пажњу да Сједињене Америчке Државе на том плану поступају далеко прагматичније.
„Оне веома оперативно, применом флексибилног система, уводе дозволе које предвиђају искључивање санкција тамо где је то од користи њима самима. Европска бирократија која по својим обимима премашује совјетску бирократију, а сви је се сећамо, је још успоренија“, нагласио је он.
Портпарол је закључио да та „успореност“ не дозвољава ЕУ да оперативно уноси неке корекције.

„И, Европа трпи због тога. Али, нажалост, стварност и след догађаја су такви какве су одабрали сами Европљани“, закључио је Песков.

Претходно је у саопштењу, објављеном на сајту британске владе, објављено да је Велика Британија увела санкције на увоз злата из Русије, а увешће и забрану увоза угља и нафте.
Европска комисија је 15. јула предложила седми пакет санкција против Москве који укључује ембарго на куповину руског злата. Он такође укључује јачу контролу извоза производа и технологија војне и двоструке намене и проширење црне листе појединаца и организација. Сада ову одлуку мора да одобри Савет ЕУ. Очекује се да ће се то догодити пре краја јула.
Након почетка специјалне војне операције Русије у Украјини, Запад је увео бројне санкције Русији.
Вентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
РУСИЈА
Песков: Нема никаквог притиска и уцене Русије у области гаса
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СВЕТ
Аустрија: Ако складишта гаса не буду пуна - ванредна ситуација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала