- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Трибина „Хришћанство и филм“ са Милутином Петровићем

© Sputnik / Лола ЂорђевићРедитељ Милутин Петровић
Редитељ Милутин Петровић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Трибина „Хришћанство и филм“ на којој ће ексклузивни гост бити редитељ Милутин Петровић одржаће се данас у 20 часова у Заводу за проучавање културног развитка (Запрокул) у улици Риге од Фере број 4 у Београду.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

По први пут ексклузивни програм Летње грифонске ноћи, одржаће се у Заводу током јула и августа, у срцу Дорћола где се налази и најстарија београдска винова лоза, саопштио је Завод.
Данас у 20 часова у специјалном летњем издању трибине „Хришћанство и филм“ексклузивни гост биће филмски редитељ Милутин Петровић, са којим ће модератор Владимир Коларић разговарати о редитељским решењима, сценама суђења Исусу Христу и хришћанству у холивудским остварењима и стваралаштву нашег госта.
Милутин Петровић је филмски, телевизијски и позоришни редитељ, сценариста, продуцент, музичар и универзитетски професор. Режирао игране филмове „Земља истине, љубави и слободе“, „Југ-југоисток“, „Аги и Ема“, „Петља“ и „Нечиста крв: Грех предака“, бројних телевизијских програма и документарног филма „У име народа“. Аутор је књиге „Педесет два идеална филмска викенда“.
Чип фестивал под слоганом „Ноћи поезије у Запрокулу“ одржаће се у четвртак 28. и петак 29. јула са почетком у 20 часова. Својим делима представиће нам се млади српски песници са две специјалне гошће: Аном Ристовић и Радмилом Петровић. Запрокул отвара летњу сцену песницима и публици, ослобађа нове просторе, а кроз ноћи поезије водиће нас Јована Милованчевић, водитељка Радио Београда 2.
За све који ово лето проводе у Београду осмисли смо интересантан програм који ће премијерно отворити летњу сцену Запрокула. Током јула и августа одржаћемо низ занимљивих трибина, јединствених вечери поезије, потом ексклузивне разговорe са савременицима и иновативне изложбе које великане уметности представљају у новом светлу.
Партнер Завода у одржавању Летњих грифонских ноћи је ЈКП Зеленило Београд.
Драган Бјелогрлић као Хаџи Трифун у Нечистој крви - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Домаћи филм, а нема Стаљина, блата и Цигана: Ово империјални мозгови неће моћи да сажваћу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала