- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Нови пакет санкција је нелегитиман и притисци на Москву немају перспективу

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Још један пакет санкција против Русије је нелегитиман и покушаји притиска на Москву немају перспективу, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Савет ЕУ је данас објавио да је проширио нелегитимне једностране санкције против Русије. Тако Европска унија са завидном упорношћу наставља да саму себе гура у ћорсокак“, рекла је она.
Према њеним речима, „усред вишегодишње политике притиска на Русију, која нема перспективу и која је узалудна, све су израженије погубне последице есесовских санкција на различите сегменте глобалне економије и безбедности, укључујући и земље чланице Европске уније“.
Она је додала да је Савет ЕУ још једном покушао да уклони одговорност за провокације и погоршање глобалне прехрамбене и енергетске кризе.
„Међутим, чињенице говоре саме за себе. Осим пандемије ковида, главни разлог за раст цена у агроиндустрији и цена угљоводоника је кратковидна економска и енергетска политика Запада. Заоштравању ситуације доприносе антируске санкције Европске уније које имају за циљ подривање спољно-економских активности наше земље, укључујући и агроиндустријски сектор“, појаснила је Захарова.
Она је подсетила, да је ЕУ увела личне санкције против акционера и руководства водећих руских произвођача и извозника ђубрива. Према њеним речима, директни задаци санкција су ограничавање употребе готовине на рачунима у банкама у ЕУ и шире и немогућност слободног транзита робе кроз територију земаља чланица ЕУ.
Антируске санкције ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
РУСИЈА
ЕУ забранила увоз руског злата; ублажене санкције против руског авио-сектора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала