- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нуланд: Вашингтону потребно да Русија испоручује нафту на светска тржишта

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтна пумпа
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Сједињеним Америчким Државама и њиховим савезницима потребне су испоруке руске нафте на светска тржишта, иначе ће цена овог ресурса поново почети да расте, изјавила је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Морамо да видимо присуство руске нафте на светском тржишту, иначе ће њена несташица довести до новог повећања цена“, рекла је Нуландова на годишњем форуму организованом на платформи Института Аспен.
Високи дипломата је додала да би ограничење граничне цене руске нафте, према мишљењу Вашингтона и савезника, требало да буде такав да ограничи профит од продаје црног злата за Москву, али да је мотивише да настави да снабдева светска тржишта овим ресурсом.

Договор о извозу украјинског жита – одлична вест

Нуландова је додала да Сједињене Америчке Државе сматрају да је потписивање споразума у ​​Турској о извозу украјинског жита одлична вест, али обраћају пажњу на то да их тек треба спровести.
Упитана да ли Вашингтон сматра да ће договор бити реализован, Нуланова је одговорила: „Видећемо“.
„Стварна имплементација овог споразума сада зависи од Русије. Међутим, она је веома добро структурисана у смислу надзора и у погледу канала кроз које се жито може да се извози“, оценила је Нуландова.
У Истанбулу је у петак потписан мултилатерални споразум о укидању ограничења на испоруку руских производа за извоз и о помоћи Русије у извозу украјинског жита.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала